Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Kontakt
Køb Dansk
Arkiv
Abonnement
Annoncer
Links
Syng med
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Webmaster:
Kim Bang-Sørensen

Arkiv

Send    Print

Følgende artikel er fremfundet fra arkivet:

Torben Næss: Souvenirs

Fra Birkerød til Sydfrankrig

Skrevet af: Redaktionen. Fra nr.: 1, 2007

En kendt retsmediciner flyttede i 1991 fra Birkerød til Sydfrankrig. Nu har han skrevet en bog som sine minder - Souvenirs, simpelt hen, som det nu hedder på fransk. Og det kan nok være, at doktor Torben Næss har erindringer at fortælle. Over næsten 300 sider beretter han om tiden som praktiserende læge og erfaringerne som retsmediciner, bl.a. hans opsigtsvækkende afsløring af et udspekuleret mord, der var camoufleret som et uheld.

Torben Næss kom til at få afgørende indflydelse på dagligdagen i Danmark, da Folketinget på grundlag af hans undersøgelser af trafikuheld gjorde brugen af sikkerhedssele i biler lovpligtig. Som sportsmand kom han på landsholdet (i basketball), og han har også gjort sig kendt som lidenskablig lystfisker og vildsvinejæger.

I bogen skriver Torben Næss også om livet i Sydfrankrig, fjernt fra Danmarks mange regler og love, som han har sine skarpe meninger om. Hans kritiske holdninger retter sig også mod nutidens anvendelse af det danske modersmål, som efter hans mening bliver groft svigtet af Sprognævnet, der ellers burde vogte over det.

Bogen er illustreret med forfatterens egne malerier, tegninger og fotografier, og den er skrevet i en let og humoristisk stil - der må være velegnet til at inspirere andre danske til at søge sydpå mod Frankrig.

Torben Næss: Souvenirs (Forlaget mine erindringer, 8381 Tilst, 286 sider, 298 kr.)

Med hovedet nedad
Jordens tiltrækningskraft virker også på den anden side af jorden
Galathea 3-ekspeditionen er nu nået down under
Læs mere...
Bølgen har
lagt sig
Som kalundborg Langbølgesender så ud, da den blev rejst i 1927
Kalundborg Langbølgesender er forstummet
Læs mere...

VDN A/S, (Forlaget Nyt fra Danmark A/S), Grønnegade 18, DK-1107 København K, tlf. +45 33 45 46 00