Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Kontakt
Køb Dansk
Arkiv
Abonnement
Annoncer
Links
Syng med
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Webmaster:
Kim Bang-Sørensen

Arkiv

Send    Print

Følgende artikel er fremfundet fra arkivet:

Jørgen Lind: Det frugtbare land

Udedanskers gamle bedrift frem i ny bog

Skrevet af: Allan Aistrup. Fra nr.: 3, 2005
Der er ikke noget nyt i, at udedanskere øver uforglemmelige bedrifter for fædrelandet. I 1427 havde den dengang 39-årige Claudius Claussøn (Klaus Klausen!) fra Sallinge på Fyn bosat sig i Rom. Der tegnede han det allerførste landkort over Lolland-Falster. Kortet, som i dag befinder sig på biblioteket i Nancy i Frankrig, har nu (med 578 års forsinkelse!) indbragt ham hæder i hjemlandet, idet det er blevet udgangspunkt for et fornemt bogværk om samtlige topografiske kort og billeder af Lolland-Falster fra Claussøns første indtil år 1900, i alt 650 grafiske tryk.

Det frugtbare land er titlen på bogen, der både er en omfattende registrant og en oplagt velskrevet historiefortælling. Forfatteren er Jørgen Lind, tidligere mangeårig kulturredaktør på Lolland-Falsters Folketidende. Han kalder sig amatørhistoriker og fortæller, at det har været en lystvandring af lave bogen. Hans årelange vandring har ført ham rundt til private samlinger, museer, godsarkiver, specialbiblioteker og de kongelige biblioteker i Stockholm, Amsterdam og København. Således er det lykkedes ham at samle alle typer kort og prospekter fra landsdelen i én bog. Værket omfatter også en fyldig biografi, værkfortegnelse, litteraturliste og forklaringer på grafiske teknikker og kolorering af gamle tryk.

Hotel i Tivoli
Københavns Rådhusplads - som den kommer til at se ud, hvis det projekterede hoteltårn bliver opført
Tivoli har planer om hele to luksushoteller i den gamle have, det ene i et 103 meter højt tårn
Læs mere...
Bølgen har
lagt sig
Som kalundborg Langbølgesender så ud, da den blev rejst i 1927
Kalundborg Langbølgesender er forstummet
Læs mere...

VDN A/S, (Forlaget Nyt fra Danmark A/S), Grønnegade 18, DK-1107 København K, tlf. +45 33 45 46 00