Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Kontakt
Køb Dansk
Arkiv
Abonnement
Annoncer
Links
Syng med
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Webmaster:
Kim Bang-Sørensen

Arkiv

Send    Print

Følgende artikel er fremfundet fra arkivet:

Jesper Asmussen: Danmarksquiz

Lærerig quiz om Danmark

Skrevet af: Peter A. Jensen. Fra nr.: 3, 2005

Meningen med denne quiz-bog er, at man skal lære sig Danmark bedre at kende, fastslår forfatteren i indledningen til en ny underholdende Danmarksquiz. Læserne konfronteres i bogen med 480 quizspørgsmål, der alle berører emner inden for Danmarks geografi, kultur, historie, kongerække m.m. Og det er ganske lærerigt.

Danmarksquiz er skrevet af forfatteren Jesper Asmussen, som er tidligere folkeskolelærer i fagene geografi, musik, historie og samfundsfag. Denne pædagogiske baggrund kommer tydeligt til udtryk i bogen, da den er let forståelig og oplysende samt klar i sit sprog. Bogen er inddelt i 24 runder med hver 20 spørgsmål. Til hvert spørgsmål er knyttet tre svarmuligheder. Med til det rigtige svar hører en lille uddybende svarbeskrivelse. Det er både passende og spændende, og der er spil til flere timer samtidig med at man får genopfrisket sin almenviden om danske forhold.

Jesper Asmussen betoner i sit forord, at bogen er hans bidrag i en tid, hvor der skældes ud over manglende basal viden om Danmark. Bogen forfægter således undervisningen i den gamle skole og dens almenviden, som de ældre generationer fik glæde af. Yngre læsere kan måske have vanskeligt ved at klare Danmarksquiz, men til gengæld er der gode forklaringer på svarene, så de kan få lært meget om Danmark.

Jesper Asmussen: Danmarksquiz (Forlaget Aschehoug, 274 sider, 99 kroner).

Med hovedet nedad
Jordens tiltrækningskraft virker også på den anden side af jorden
Galathea 3-ekspeditionen er nu nået down under
Læs mere...
Bølgen har
lagt sig
Som kalundborg Langbølgesender så ud, da den blev rejst i 1927
Kalundborg Langbølgesender er forstummet
Læs mere...

VDN A/S, (Forlaget Nyt fra Danmark A/S), Grønnegade 18, DK-1107 København K, tlf. +45 33 45 46 00