Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Kontakt
Køb Dansk
Arkiv
Abonnement
Annoncer
Links
Syng med
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Webmaster:
Kim Bang-Sørensen

Arkiv

Send    Print

Følgende artikel er fremfundet fra arkivet:

Jakob Ejersbo:Nordkraft

Skrevet af: Rømer. Fra nr.: 3, 2002

Vor tids Jastrau!
Tom Kristensens nyklasikker Hærværk har fået sin efterfølger. Intet mindre - i hvert fald hvis man spørger anmelder og redaktør ved dagbladet Politikken, Bjørn Bredal. I en tid hvor flere kloge hoveder mener at den realistiske roman er død, og hvor socialt ansvar i skønlitteratur efterlyses jævnligt, er den 34-årige arbejdsløse journalist, Jakob Ejersbo, braget igennem med debutromanen Nordkraft.

På udgivelsesdagen havde Jakob Ejersbo sat sig på forsiden af hele Politikens kultursektion, hvor Bredal helt bogstaveligt skriver: Nordkraft er skrevet med et sådant greb om skriften, at den kan komme til at stå som 2000-årenes Hærværk Berlingske Tidendes Me Lund skriver om bogen at det er det smukkeste og mest forfærdende vidnesbyrd, der endnu er skrevet på dansk om generationen, der skulle være blevet voksen i løbet af 1990erne, men som i stedet skød sig ud af tilværelsen i misbrugets katapult.. Hvor Ole Jastrau gik i hundene i københavnske journalistkredse i mellemkrigsårene, forsøger Steso, alias Thomas at undgå det i et aalborgensisk millenium-narkomiljø. Romanen beskriver usentimentalt det rå miljø og peger ingen fingre, men lader det være op til læseren at være dommer.

Jakob Ejersbo, der tidligere har været ansat på Nordjyllands Radio, Bornholms Radio og den nu hedengange dagblad Aktuelt, har fået flotte ord fra så godt som hele den danske anmelderstand.Nu bliver det spændende at se, om Ejersbo også brager igennem hos læserne.

Køb bogen HER


Dansk kultur dur’
Syg efter lakridser. Jonathan og Cecilie i Oman
Udedanskerne holder fast i dansk mad, går i danske kirker og får danske venner
Læs mere...
Bølgen har
lagt sig
Som kalundborg Langbølgesender så ud, da den blev rejst i 1927
Kalundborg Langbølgesender er forstummet
Læs mere...

VDN A/S, (Forlaget Nyt fra Danmark A/S), Grønnegade 18, DK-1107 København K, tlf. +45 33 45 46 00