Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Varsel om en
snarlig død

Dansk Sprognævn advarer om risikoen for at dansk i løbet af få år ophører med at eksistere som et komplet sprog

Skrevet af: Allan Aistrup. Fra nr.: 2, 2007

Dansk eller ej? Skal modersmålet dø? Kan det være ligegyldigt med dette latterlige lille sprog, når nu alle kan begå sig globalt på engelsk?
Disse spørgsmål vækker tilsyneladende hverken stærke følelser eller hidser til skarp polemik. Sprogdebatten i Danmark finder stort set alene sted blandt fagfolk. De landsdækkende medier interesserer sig ikke for sagen, og modersmålet er næppe heller et emne, Danmarks politikere forventer at høste stemmer på.

Meningsudvekslingen er kort sagt træg. Og det på trods af, at sprogvidenskaben nylig i klart sprog har påpeget, at dansk risikerer at dø i løbet af få år! Det vakte ingen synderlig opsigt, da Dansk Sprognævn sidst i januar offentliggjorde denne konstatering i et notat til offentligheden og politikerne.


Slut med dansk

Dansk Sprognævnets notat indeholdt en status over udviklingen i det danske sprog siden offentliggørelsen af regeringens sprogpolitiske redegørelse 2003. Nævnet konkluderer, at udviklingen på disse blot fire år har medført en stadig stigende dominans af.......


Dette er en stærkt forkortet artikel fra det seneste nummer af Nyt fra Danmark. Læs hele artiklen. Tegn abonnement

Læs også:

På fem år døde 10.000 danske ord
Modersmålet udvikler sig og det er ikke bare engelsk, der slår danske ord ihjel.

Tanker uden ord?
Det bliver umuligt at tænke på dansk, hvis modersmålet ikke bliver plejet.


Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk