Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Hotel i Tivoli

Tivoli har planer om hele to luksushoteller i den gamle have, det ene i et 103 meter højt tårn

Skrevet af: Morten Brink Iwersen. Fra nr.: 1, 2007

Fra 2008 skal det blive muligt at kombinere rejemaden og turpasset med en kostbar overnatning i Københavns gamle forlystelseshave. Tivolis ledelse har lanceret hele to eksklusive hotelprojekter, der skal tilfredsstille den kræsne turist.

Det første hotel bliver i Nimbs gamle bygning. Det er Grønlykke-imperiet, der blandt andet står bag toprestauranter og hoteller som Falsled Kro på Fyn og Kong Hans i København, der her vil drive hotel i den meget eksklusive afdeling. Fra nytår 2008 står 12 værelser klar – alle med individuel møblering, udsigt til Tivoli og pejs.

”København mangler sådan et eksklusivt, personligt hotel à la Falsled Kro”, siger Jacob Grønlykke.


Dansk mad

Nimb-bygningen skal bygges fuldstændig om. Udover de 12 værelser – der senere skal blive til 20 – åbner Grønlykke-imperiet et mikro-mejeri og bageri i kælderen, som skal levere brød og mælkeprodukter til hotellets morgenbord. Kronen på værket bliver en toprestaurant, hvor stjernekokken Thomas Hermann er engageret som chef. Hermann, der har arbejdet på flere to- og trestjernede Michelin restauranter i Spanien, vil på Nimb nyfortolke klassiske danske retter som flæskesteg, stjerneskud og forloren hare – i en ”suværen og moderne udgave”. Målet er ganske ambitiøst: To stjerner i den franske Guide Michelin.

”Nimb bliver dermed Københavns og Danmarks nye, gastronomiske vartegn”, lover Tivolidirektøren Lars Liebst.


Prestigetårnet

Det andet hotelprojekt, et 103 meter højt tårn, er noget mere.......

Dette er en stærkt forkortet artikel fra det seneste nummer af Nyt fra Danmark. Læs hele artiklen. Tegn abonnement




Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk