Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Dansk kultur dur’

Udedanskerne holder fast i dansk mad, går i danske kirker og får danske venner

Skrevet af: Jakob Herskind og Jacob Svendsen. Fra nr.: 1, 2007

Jonathan og Cecilies tommelfingre presser hårdt på de to joypad. Ludo og matador er yt – Play Station in. Imens børnene motioner fingrene, taler de voksne. Der er rødvin i glassene og verdenssituationen på læberne. Henrik og Anne-Mette Winther har gæster i aften og huset emmer af god dansk familiehygge, selvom det ligger midt i Oman på den arabiske halvø, hvor familien bor. Danmark er langt væk, men snakken foregår på dansk, for også gæsterne er danske.

Jonathan og Cecillie går i 2. og 5. klasse på den internationale skole, og Henrik Winther og hans kone snakker af og til med de andre forældre, der kommer fra forskellige steder på jorden. Men det er ikke dem, parret snakker mest med.

”Vores venner hernede er især andre danskere”, siger Henrik Winther, der sammen med 45 andre danskere bor i Oman og arbejder på at bygge to nye lufthavne.


Fælles traditioner

Det er ikke kun på den arabiske halvø, udedanskerne foretrækker hinandens selskab. Verden over socialiserer udedanskerne sig med landsmænd og til nød med andre skandinaver og europæere. Det fortæller .........


Dette er en stærkt forkortet artikel fra det seneste nummer af Nyt fra Danmark. Læs hele artiklen. Tegn abonnement


Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk