Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Jesper Theilgaard og Janne Klerk: Det Danske Vejr

Alle taler om det; nu har en kendt meteorolog skrevet vejrets historie

Skrevet af: Henrik Bandak. Fra nr.: 1, 2007

Simon Spies forbød i sin tid sine ansatte at omtale vejret, med denne begrundelse: ”Vi lever jo af det!” Den populære TV-meteorolog Jesper Theilgaard lever omvendt just af at tale om vejret. Nu har han også skrevet en bog om det. Sammen med fotografen Janne Klerk har han udgivet et værk med den evigt interessante titel: Det danske vejr!

Vore dages meteorologi er hård videnskab. Selvom forudsigelserne stadig er behæftede med usikkerhed og har kort tidshorisont, så kan meteorologerne forklare, hvorfor det må være således. Vejret har altid været under forandring, og Danmark har skam været både tropisk og arktisk, får vi at vide i bogen om det danske vejr før og nu. Billedsiden er af første karat og rummer prægtige gengivelser af alle danske landskaber i al slags vejr, for ikke at tale om nærmest bibelske skyformationer.

Bogen vidner om et imponerende overblik, og det er under læsningen næsten som om man oplever at være ude i det danske vejr. Jesper Theilgaard blev i januar belønnet med Gyldendals store faglitterære pris på 100.000 kr.


(Jesper Theilgaard og Janne Klerk: Det Danske Vejr, Gyldendal, 430 sider, pris 299 kr.)


Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk