Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Torben Næss: Souvenirs

Fra Birkerød til Sydfrankrig

Skrevet af: Redaktionen. Fra nr.: 1, 2007

En kendt retsmediciner flyttede i 1991 fra Birkerød til Sydfrankrig. Nu har han skrevet en bog som sine minder - Souvenirs, simpelt hen, som det nu hedder på fransk. Og det kan nok være, at doktor Torben Næss har erindringer at fortælle. Over næsten 300 sider beretter han om tiden som praktiserende læge og erfaringerne som retsmediciner, bl.a. hans opsigtsvækkende afsløring af et udspekuleret mord, der var camoufleret som et uheld.

Torben Næss kom til at få afgørende indflydelse på dagligdagen i Danmark, da Folketinget på grundlag af hans undersøgelser af trafikuheld gjorde brugen af sikkerhedssele i biler lovpligtig. Som sportsmand kom han på landsholdet (i basketball), og han har også gjort sig kendt som lidenskablig lystfisker og vildsvinejæger.

I bogen skriver Torben Næss også om livet i Sydfrankrig, fjernt fra Danmarks mange regler og love, som han har sine skarpe meninger om. Hans kritiske holdninger retter sig også mod nutidens anvendelse af det danske modersmål, som efter hans mening bliver groft svigtet af Sprognævnet, der ellers burde vogte over det.

Bogen er illustreret med forfatterens egne malerier, tegninger og fotografier, og den er skrevet i en let og humoristisk stil - der må være velegnet til at inspirere andre danske til at søge sydpå mod Frankrig.

Torben Næss: Souvenirs (Forlaget mine erindringer, 8381 Tilst, 286 sider, 298 kr.)

Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk