Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Danmark mister skattekroner

Danskeres lyst til at bosætte sig i Sverige koster Danmark millioner af mistede skattekroner

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online nov., 2004

Det er dyrt for Danmark, at et stigende antal danskere har fået øjnene op for de fordele, der ligger i at flytte til Sverige, men bevare jobbet i Danmark.

Den kraftige Øresundsflytning betyder, at Kommunerne på den danske side af Øresund står til at få en kraftig ekstraregning.

Det skyldes den udligning, som Danmark og Sverige sidste år aftalte for at afbøde konsekvenserne af, at folk bor og arbejder på hver sin side af sundet.

De, der flytter, betaler stadig skat i det land, hvor de arbejder. Men da den kommune, de bor i, får udgiften til offentlig service, har Danmark og Sverige aftalt, at kommuneskatten, som opkræves af arbejdspladsen, sendes over Øresund til den kommune, hvor skatteyderen bor.

De fleste flyttelæs går bare fra Danmark til Sverige, og derfor må kommunerne på den danske side af Øresund i år sende 135 millioner kroner mere til Sverige, end de får retur. Det næsten dobbelt så meget, som politikerne regnede med, da ordningen blev indført, skriver Ritzau.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk