Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
600 udedanskere meldt for skattefusk

Svenske skattemyndigheder afslører en række udedanskere for svindel med deres selvangivelse

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online nov., 2004

Trafikken over Øresund til det forjættede land Sverige med lave bolig- og bilpriser er stigende. Mange danskere har set fordelene ved at slå sig ned i Sverige og arbejde i Danmark.

Men nu har skattemyndighederne i Skåne afsløret 600 udedanskere for svindel med deres selvangivelse og meldt dem til de danske Told og Skat-myndigheder. Det er sket som sidegevinst i en større indsat for at afsløre svenske skattesnydere, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Udedanskerne har ikke bare forsøgt at undgå at betale skat, men har også svindlet med deres folkeregisteradresse. Kendetegnende for mange af de danske skatteunddragere er, at selv om de ikke betaler skat eller kun små beløb i skat, ejer de dyre biler købt i Sverige.

- Vi har rapporteret 600 navne til de danske skattemyndigheder. På den måde har vi også skaffet penge til det danske skattevæsen, siger Ingrid Andersson, projektleder for det svenske Skatteverkets undersøgelse af nulskatteydere.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk