Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
På jagt efter danskere i skattely

Told & Skat vil nu undersøge danskere med udenlandske kontokort.

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online okt., 2004

Told & Skat går nu på jagt efter danskere, der gemmer deres penge i skattely. Told & Skat er blevet inspireret af de svenske skattemyndigheder, der har haft stor succes med at undersøge svenskere med et udenlandsk kreditkort. På samme måde vil de danske myndigheder nu også granske alle de betalinger, der er foretaget med udenlandske kontokort i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Og Told & Skat regner med at få bid mange gange. Det er nemlig i dag almindeligt, at banker i de typiske skattely-lande udsteder internationale kreditkort til deres kunder, og det er de spor, som kreditkortet sætter i butikkerne, som Told & Skat nu vil forfølge.

Forinden har Told & Skat skullet have godkendelse fra Ligningsrådet. Ellers kunne Told & Skat ikke at bede bankernes datacentraler om at udlevere flere millioner data om betalingsoverførsler. Men denne godkendelse fik Told & Skat med udgangen af september.

Told & Skat har store forventninger om at finde danskere i Danmark, der har et stort forbrug fra konti i udlandet, og som ikke har oplyset om kontiene på deres selvangivelse. Det er ikke ulovligt for danskere i Danmark at have penge i udlandet, sålænge de blot har husket at oplyse om indtægterne på deres selvangivelse.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk