Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Pension uden efterbeskatning

Ny dansk lov gør det nemmere at udvandre fra Danmark og tage sin pension med sig uden efterbeskatning

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online sept, 2004

Det er selvstændige, som ikke har et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S), der som følge af en ny lov kan opnå et skattefradrag på op til 30 procent af årets overskud, hvis de indbetaler pengene på en ratepension. Tidligere skulle indbetalinger til ratepensioner være den samme gennem ti år for at give skattefradrag.

Samtidig indebærer den nye lov, at selvstændige kan undgå efterbeskatning ved udvandring. Men selvstændige med et ApS eller et A/S, risikerer at blive ramt af den såkaldte skatteflugtspakke og blive beskattet med op til 90 procent af deres pensionsindbetalinger.

Endelig kan selvstændige vælge at lade deres pensionsindbetalinger registrere som private i stedet for arbejdsgiverindbetalte. Det har den fordel, at private pensionsindbetalinger beskattes lempeligere end arbejdsgiverbetalte ved udbetaling i Frankrig eller Spanien, fremgår det en artikel i bladet Penge & Privatøkonomi.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk