Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Intern uenighed om efterlønnen

Socialdemokratiet kan ikke finde fælles fodslag om den favorable danske efterløn

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

Danskere under 40 år kan godt begynde at indstille sig på en større reform af folkepensionen og en afskaffelse af retten til efterløn. For hvis det danske velfærdssamfund fortsat skal hænge sammen, så er der ganske enkelt ikke råd til, at opretholde de nuværende regler for pension og efterløn.

Det siger den socialdemokratiske kronprinsesse og hjemvendte EU-parlamentariker, Helle Thorning-Schmidt i avisen Information.
Den fremadstormende Helle Thorning-Schmidt udfordrer partitoppen til et brud med det tabu, der har præget partiet siden Poul Nyrup Rasmussens efterlønssag i 1998.

Men partiformand Mogens Lykketoft lægger en dæmper på den interne socialdemokratiske opgør. Mogens Lykketoft var finansminister i 1998 og har et stort medansvar for efterlønsreformen. Han afviser kategorisk flere ændringer af den ordning, som i dag omfatter mere end 185.000 danskere.

Læs også Snart sygesikring til udedanske efterlønnere

Efterlønnere er nye udedanskere

Efterlønnerne bliver hjemme


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en venUdskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk