Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Billigere øl, vin og spiritus

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

Med de stadigt billigere danske priser på øl, vin og spiritus er der for mange udedanskere efterhånden så lidt at spare, at det ikke kan betale sig at tage at tage toldfrie varer med hjem, når de besøger Danmark.

Nu planlægger den danske regering endnu en nedsættelse af afgifterne på øl, vin og spiritus. Det sker for at dæmpe grænsehandlen.

Skatteministeriet har udarbejdet et notat om en ekstra indsats mod grænsehandel, som gennemgår mulighederne for lavere afgifter på blandt andet øl, vin og spiritus, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge Venstres skatteordfører Peter Christensen viser erfaringen, at en krone i lavere afgifter ikke koster en krone på statsbudgettet, fordi salget flytter til danske butikker frem for tyske butikker syd for grænsen. Derfor betegner han det som politisk ønskeligt med lavere afgifter - især på øl.

Den borgerlige VK-regering har allerede to gange nedsat afgifterne siden sin tiltræden.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Læs også Nye lempeligere toldregler

Stor nedsættelse af afgifter på spiritus og cigaretterUdskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk