Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Dansker udleveret
til straf i England

For første gang er en dansker blevet udleveret til straf til et land uden for Norden

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

En dansk advokat blev den 3.juni 2004 sat på et fly mod London, hvor der venter ham en længere fængselsstraf for groft bedrageri mod en skotsk pensionskasse.

Det sker efter, at Højesteret har stadfæstet Justitsministeriets beslutning om at udlevere den danske advokat, der bor på Frederiksberg og driver advokatvirksomhed i såvel Danmark som i Storbritannien.

Det er første gang, at en dansker er blevet udleveret til et land uden for Norden. Den pågældende advokat, som ifølge Højesterets afgørelse er navnebeskyttet, bliver udleveret efter de lempelser i loven om udlevering af egne statsborgere, som Folketinget gennemførte efter terrorangrebet mod USA i september 2001.

Advokaten er sammen med den tidligere dømte selskabstømmer Bjørn Stiedl tiltalt for at svindle sig til £ 2.1 million fra en britisk pensionkasse og risikerer flere års fængselstraf for det grove bedrageri.

Men det var først og fremmest et langvarigt ophold i varetægtsfængsel forud for retssagen i London, som den nu udleverede danske advokat frygtede. Den vil nemlig betyde, at han ikke kan passe sit advokatkontor i København.

Læs også Slut med at søge sikkerhed hjemme

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en venUdskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk