Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
På vej mod 3000
TV-abonnenter

Fortsat brug for flere abonnenter, hvis udedanskere i Sydeuropa fremover skal kunne se dansk TV

Skrevet af: Allan Aistrup. Fra nr.: 2, 2004

Fuengirola, Spanien

Udsendelserne af dansk TV i Sydeuropa er på vej til at blive sikret i fremtiden. Med en så stor tilgang af nye abonnenter, at der sidst i april var præcis 2.413 betalende seere, er målet på mindst 3.000 i sigte. Det skal nås inden årets udgang, hvis der skal være økonomisk grundlag for at forlænge sendeaftalen med DR, oplyser lederen af Radio Solymar i Fuengirola, Torben Wilkenschildt. Det er Radio Solymar, der administrerer aftalen med DR (Danmarks Radio) om satellit udsendelse af DR1 og DR2 samt tekst-TV og 5 radiokanaler.

En forudsætning for TV-udsendelserne til udedanskere er, at de ikke påfører DR ekstraudgifter, præciserede underdirektør Paul Samsøe, DR, i marts i en erklæring. Men nu er vi rigtig godt på vej, siger Torben Wilkenschildt, og henviser til at dækningsområdet udvides væsentligt til sommer, når den ny satellit Intelsat 10-02 skydes op. Så vil danske i hele Nordafrika samt Grækenland, Tyrkiet og det nære Mellemøsten også kunne abonnere på dansk TV. De nuværende betalende seere fordeler sig med godt halvdelen på Costa del Sol og den anden halvdel i Alicante, Mallorca, Sydfrankrig, Portugal, Italien og på Balkan (danske soldater).

Et års TV-abonnement koster 284 Euro. Ved senere tilmelding nedsættes beløbet, således for tre kvartaler til 225 Euro og så videre.


Læs også Vi er IKKE dårlige betalere!

Dansk TV for flere udedanskere

DR truer udedanskere med sort skærm

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven


Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk