Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Morten Sabroe: Hoffmans

Morten Sabroes seneste roman Hoffmans er en udstilling af det moderne egocentriske menneske, der er drevet af begæret efter berømmelse

Skrevet af: Mette Mørck Mortensen. Fra nr.: 4, 2003

Et analt samleje indleder Morten Sabroes satiriske roman om den kriseramte familie Hoffman. Romanens hovedperson, den fallerede og selvoptagede tv-producer Frederik Hoffman, opsøger en luder i desperation over sit indholdsløse samliv med rigmandsdatteren Charlotte.

Frederik forlader luderen med skyldfølelse og aids-angst, og herfra går alt galt for den midtvejskrise-ramte Frederik. Samme aften får han muligheden for at redde en mand fra druknedøden. Men det eneste, der driver ham til at springe i vandet, er udsigten til at blive udnævnt til helt i medierne: …Frederik Hoffman, på scenen i studiet med armene bredt ud til siden og det store hår stående triumferende op fra panden, og hen over det hele i store typer: FREDERIK HOFFMANS TALKSHOW - NU 1,8 MILLIONER SEERE!

Sådan er den egocentriske Frederiks drøm. Han forveksler berømmelse med livets mening ligesom de øvrige personer, der udgør familien Hoffman. Der er den anorektiske kone Charlotte, som søger tilflugt i et univers bestående af Hollywoods filmstjerner, og datteren Julie, som oplever verden gennem en kameralinse. Hendes ønske er at lave en gyserfilm som Ondskabens Hotel med Jack Nicholsen, hvor en familie, spærret inde af vinteren, kun næres af angst og fantasier.

Morten Sabroe har skrevet en roman, som måske er banal i budskabet om det egocentriske og medieliderlige menneske, men som vinder på det spydige sprog og den skarpe karakteristik af det medieskabte menneskes hulhed. Hoffmans er et slag i ansigtet til alle, der sidder foran skærmen med den ene drøm at komme ind på den anden side.

(Morten Sabroe: Hoffmans, Gyldendal, 272 sider, 275,- kr.)

Køb bogen


Udskrift af artiklen er kun til privat og personlig brug. Nyt fra Danmark har ophavsretten til samtlige artikler på www.nytfradanmark.dk