Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Køb Dansk
Arkiv
Syng med

Kontakt
Abonnement
Annoncer
Links
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Skat og økonomi

Send
Print

Udedanskere rådgives om skattesnyd

En urskov af banker, revisorer og advokater hjælper danskerne til at undgå skattetaling, mener Skat, og skatteministeren vil presse på over for andre EU-lande for at lukke hullerne.

Skrevet af: Redaktionen. Fra nr.: online April, 2008

En udedansker vender hjem med fyldte bankkonti. Formuen er tjent i udlandet og pengene placeret i skattely-lande uden oplysningspligt i forhold til det danske skattevæsen.

Renterne tikker ind hvert år, men der betales ingen skat i Danmark. Det er ulovligt, men fremgangsmåden er bestemt ikke ualmindelig i Danmark, oplyser revisorer og Skat til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Der eksisterer endda banker, advokater og revisorer, som er specialiseret i at hjælpe velhaverne og andre uden om beskatning, fortæller specialkonsulent i Skat Peter Nørregaard.

»Der er masser af danske selskaber og enkeltpersoner, som rådgiver i det her. Vi kender omkring 20, som direkte reklamerer med det.«

Problemet er, at det i praksis er stort set umuligt for de danske myndigheder at gennemskue, hvorvidt en dansker skattefrit får renteindtægter fra en formue placeret i udlandet, hvis pengene vel at mærke er placeret i et land, hvor der ikke er oplysningspligt. Det vil normalt sige såkaldte skattely-lande som for eksempel Liechtenstein eller Guernsey.


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Køb et ægte
vikingeskib
Publikum kan på Vikingemuseet se, hvordan vikingeskibene bliver bygget
REPORTAGE Skibene bygges efter denne samme teknik og tilsvarende træsorter som de oprindelige vikingeskibe
Læs mere...
Ny bro til Operaen
KULTUR 10 tegnestuer kæmper om at få lov til at bygge den nye bro, skænket af A.P. Møller Fonden
Læs mere...

VDN ApS, (Nyt fra Danmark), Store Kongensgade 44 B, 1. sal, 1264 Kbh. K, tlf. +45 33 21 46 00