Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Køb Dansk
Arkiv
Syng med

Kontakt
Abonnement
Annoncer
Links
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Skat og økonomi

Send
Print

Udedanskere flygter fra skatten

Tusindvis af danskere flygter til udlandet fra deres skatteregning. Men nu arbejder det danske skattevæsen på at kradse pengene hjem.

Skrevet af: Redaktionen. Fra nr.: online marts, 2008

Masser af danskere forlader Danmark med store ubetalte skatteregninger bag sig. I øjeblikket skylder udedanskere 5,5 milliarder kroner til Danmark i blandt andet skyldige skatter, moms, børnebidrag og SU-lån, skriver Business.dk.

I øjeblikket er der kun afsendt krav på i alt cirka 1,6 milliarder kroner til i alt 19.000 udedanskere, som i gennemsnit skylder godt 84.000 kroner.

De resterende milliarder må vi formentlig skyde en hvid pind efter. Vi sender jo kun krav til dem, hvor vi regner med, at folk har evnen til at betale, siger Aage Pedersen fra skattecenter Tønder, der står for at samle det offentliges økonomiske krav, som udedanskere skylder.

Skatteopkrævningen foregår typisk gennem gensidige aftaler mellem landene om lokal bistand til at inddrive gælden. Det er dog ikke alle lande, der er lige hjælpsomme.

Det foregår typisk i de nordiske lande og i Tyskland. Men vi arbejder på at få flere aftaler og på at få flere ting omfattet af aftalerne. SU-gæld og kommunale krav er for eksempel ikke omfattet af aftalerne, siger Aage Pedersen til Business.dk

I dag arbejdes der både imellem de enkelte lande og i EU på at samkøre inddrivning af alt fra skat til parkeringsbøder.

Alene i 2007 sendte det danske skattevæsen krav for omkring 100 mio.kr afsted til udedanskere. Men der kom kun 11 mio.kr. ind.


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en venMikrobryggerier
i krise
ØKONOMI Ølhunden glammer sikkert ikke mindre i økonomiske nedgangstider, men de øltørstige danskere køber billigt øl, når krisen kradser
Læs mere...
Ny bro til Operaen
KULTUR 10 tegnestuer kæmper om at få lov til at bygge den nye bro, skænket af A.P. Møller Fonden
Læs mere...

VDN ApS, (Nyt fra Danmark), Store Kongensgade 44 B, 1. sal, 1264 Kbh. K, tlf. +45 33 21 46 00