Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:

Forside
Nyheder
Spørg om skat
Kontakt
Køb Dansk
Arkiv
Abonnement
Annoncer
Links
Syng med
Nyhedsbrev
Tip en ven

Nyt Fra Danmark
som startsideUdlandsdansker,
pænt nej tak
Udenlandsdanskere, udlandsdanskere, udedanskere. Kært barn har mange navne. "Nyt fra Danmark" foretrækker det sidste, som vi konsekvent søger at bringe i anvendelse.
Læs mere...


Webmaster:
Kim Bang-Sørensen

Skat og økonomi

Send
Print

Skattehop i kommuner

Flere hundrede tusinde danskere risikerer at få et samlet skattesmæk næste år, selv om den danske regering letter skatten på arbejde.

Skrevet af: Redaktionen. Fra nr.: online Sept, 2007

Over halvdelen af landets 98 kommuner er på vej til at hæve skatten næste år, viser et opdateret notat fra Kommunernes Landsforening, KL, og i mange af de kommuner vil skattestigningen æde hele den skattelettelse, som VK-regeringen og Dansk Folkeparti har lanceret - og mere til. Det fremgår af beregninger, Danske Bank har lavet for dagbladet Børsen.

For eksempel skal en vellønnet borger på Fanø af med over 6.000 kr. ekstra i skat næste år trods regeringens skattelettelse. Og i store byer som Sønderborg, Fredericia, Helsingør, Viborg og Greve får stort set alle borgere samlede skattestigninger næste år, uanset om man er social- og sundhedsassistent med en løn på et par hundrede tusinde kroner om året, eller ingeniør i den højere del af skalaen.

»De kommunale skattestigninger overdøver i mange situationer den positive effekt fra de lavere statsskatter, så mange danskere næste år oplever, at skatten samlet stiger,« siger Steen Bocian, chefanalytiker i Danske Bank til Børsen.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven


Skatteministeren på jagt
efter udedanskere
Danmark lægger op til ensidig opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalerne med Spanien og Frankrig,
Læs mere...
Vibeke Grønfeldt
på vej med ny roman
Romanen skal skal fuldende trilogien Mindet og I min tid.
Læs mere...

VDN ApS, (Nyt fra Danmark ), Grønnegade 18, DK-1107 København K, tlf. +45 33 45 46 00