Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:


Send
Print

Gevinst er skattepligtig

Skattevæsenet på jagt efter forældre, som har købt ejerlejligheder og lejet dem ud til deres børn.

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online feb, 2005

I flere år har det været meget populært for danske forældre at købe en lejlighed til deres studerende børn. Forældrekøb rummer mange fordele for både forældrene og ders børn. Forældrene kan trække renteudgifter, fællesudgifter og ejendomsskatter fra i skatten, og de skal heller ikke betale ejendomsværdiskat.

Og deres børn får som lejere et sted at bo. Mange af dem har som studerende en lille indkomst og kan derfor opnå boligsikring.

Told & Skat vurderer, at op imod 20.000 lejligheder indgår i en form for forældrekøbsordning. Men en eventuel gevinst ved salg af lejligheden er skattepligtig i de fleste tilfælde. Og det er der mange forældre, der glemmer, skriver DR Penge.

Derfor går skattevæsenet nu på jagt blandt forældre, som har købt ejerlejligheder og lejet dem ud til deres børn.

Hvis man køber en lejlighed og lejer den ud, så bliver man skattepligtig af en eventuel gevinst ved salg. For at gevinsten er skattefri, skal man selv have boet i lejligheden, siger professor Bent Greve, næstformand i Ligningsrådet til DR Penge.

Danske forældre kan ikke nøjes med at hævde, at de har boet i lejligheden for at slippe for at betale skat af gevinsten. De skal kunne dokumentere og sandsynliggøre, at de har boet i lejligheden, og det skal være i en længere periode.


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Pensionsaftale på
vej med USA
Danskere skal i fremtiden have lov til at tage deres folkepension med, hvis de vælger at flytte til USA
Læs mere...
Færre udedanskere
stemte ved valget
For langt de fleste udedanskere fik Anders Fogh Rasmussens udskrivning af valg ingen betydning. De kunne fortsat ikke stemme
Læs mere...
Det ny Danmarkskort
Farvel til amterne og mere end hundrede kommuner - goddag til fem nye regioner
Læs mere...