Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:


Send
Print

Danske ansatte tjener på at gå ned i løn

Ny dansk skattefidus giver højtlønnede danske medarbejdere lønnedgang med skattefri bonus

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: online jan., 2005

Byt lønnen ud med obligationer og se frem til en stor skattefri gevinst om fem år. Det er det seneste skud på stammen i skattespekulative medarbejderordninger, som Ligningsrådet har givet grønt lys for.

Fordelen for de danske medarbejdere er, at jo højere skat de betaler, desto større bliver fordelen. Men de skal have råd til at gå ned i løn i en periode, og det har de højtlønnede som regel. Forventningen er da også, at den nye medarbejderordning bliver uhyre populær blandt en stor del af de 850.000 danskere, som tjener mere end 311.500 kr. om året og derfor betaler 62 pct. i topskat af deres sidst tjente kroner.

Obligationsordning virker på den måde, at de ansatte går ned i løn og undvære en portion penge i fem år. Arbejdsgiveren udsteder et gældsbrev til de ansatte på maksimalt 10 pct. af den årlige løn. Arbejdsgiveren skal betale 45 pct. i afgift af det beløb, der ligger ud over 4.600 kr. Men selv om de 45 pct. væltes over på medarbejderen, er der stadigvæk store gevinster at hente.

For det beløb, som de ansatte får udbetalt fem år senere, er skattefrit. Og staten har jo betalt de knapt to tredjedele, da pengene blev taget fra første år. Forudsætningen er, at arbejdsgiveren går med på ideen. Den eneste risiko er, hvis virksomheden går konkurs. Så er de ansattes gældsbreve tabt.


Læs også Fryns koster statskassen milliarder


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Pensionsaftale på
vej med USA
Danskere skal i fremtiden have lov til at tage deres folkepension med, hvis de vælger at flytte til USA
Læs mere...
Peter Brixtofte
sælger huse
Den tidligere Farum borgmester, tiltalt for embedsmisbrug, har slået sig ned i Tyrkiet,
Læs mere...
Det ny Danmarkskort
Farvel til amterne og mere end hundrede kommuner - goddag til fem nye regioner
Læs mere...