Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:


Print artiklen

Danske pensionister slipper for skat i Tyrkiet

Tyrkiet er lige så stille blevet et nyt attraktivt land for danske pensionister, der ønsker at få mere ud af deres danske pension

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

Danske pensionister, der vælger at flytte til Tyrkiet og nyde deres otium, slipper med at betale halvt så meget skat af deres pension til den danske stat, som de ellers ville have gjort, hvis de var blevet boende i Danmark.

Og Tyrkiet vil ikke beskatte en dansk folkepension, selv om dobbeltbeskatningsaftalen mellem Tyrkiet og Danmark giver Tyrkiet adgang til at beskatte danske pensioner. Det sker bare ikke.

- Indholdet i § 18 (i den dansk-tyrkiske dobbeltbeskatningsaftale, red) er påtænkt danske pensionister, som påtænker at bosætte sig i vores land. Derefter skal de danske myndigheder kun opkræve nedsat (minus 50 pct.) skat hos de danske pensionister. Herefter beskattes de omtalte pensionister ikke i Tyrkiet, oplyser handelsattache ved Den Tyrkiske Ambassade i København, Mehmet Ali Erkan til Jyllands-Posten.

Han reagerer på baggrund af et svar i Jyllands-Postens Spørg om penge Brevkasse, hvor avisen skriver, at Tyrkiet er et tvivlsomt mål for danske pensionister , der ønsker at nyde deres otium under varmere himmelstrøg.

Men danske pensionister får altså 50 procent mere ud af deres pension ved at bosætte sig i Tyrkiet, end hvis de vælger at blive i Danmark.

De bør dog tage i betragtning, at den eksisterende dobbeltbeskatningsaftale giver Tyrkiet mulighed for at beskatte danske pensioner. Den dag Tyrkiet ændrer mening, vil dobbeltbeskatningsaftalen altså ikke forhindre en tyrkisk beskatning af danske pensioner.

Tyrkiets manglende beskatning af danske pensionen kan ikke slå Frankrig og Spanien af pinden som danske pensionisters foretrukne lande at bosætte sig i. Baggrunden er, at her får danskerne udbetalt den fulde danske pension uden at skulle betale en eneste krone til det danske skattevæsen.

Læs også Nyt angreb på dobbelt-beskatningsaftaler

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven


Stemmeret for
udedanskere
Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti er ihærdig forkæmper for udedanskeres ret til at stemme
Flertal i folketinget om at give danskere i udlandet dansk stemmeret i otte år

Læs mere...
Dansker udleveret
til straf i England
Den udleverede danske advokat er tiltalt sammen med den tidligere dømte selskabstømmer Bjørn Stiedl
For første gang er en dansker blevet udleveret til straf til et land uden for Norden

Læs mere...
Ny udgivelse af
den danske sang
Der er nu dansk musik på hylderne i vor Køb Dansk-butik
Kendt dansk operasangerinde synger nogle af den danske sangskats fineste værker

Læs mere...

Tilbud til abonnenter:
Gavekort på 500 kr