Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:


Danskere betaler for meget for deres biler

EU har fortsat kig på den høje danske registreringsafgift på biler, som betyder, at danskere betaler alt for meget for deres biler

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

En typisk dansk familie cirka syv en halv gang så meget for en mellemklassebil, som den egentlig er værd. Det er den danske registreringsafgift, der får de danske bilpriser til at fare til himmels. Men taber Danmark en af flere retssager, som EU-kommissionen har anlagt mod Danmark ved EF-domstolen, vil danskere kunne se frem til væsentligt billigere biler.

- Hvis Danmark tvinges til at anerkende, at en herboende arbejdstager kan anvende en firmabil, der er ejet eller leaset af en virksomhed som er etableret i et andet EU-land, vil der næppe blive solgt mange firmabiler. Og hvis Danmark taber sagen vedrørende afgiftsfritagelse af flyttegods, vil en familie kunne tage på et halvt års orlov i Sverige og vende hjem med et par drømmebiler uden at skulle betale dansk registreringsafgift, udtaler juraprofessor Syddansk Universitet, Søren Friis Hansen til Berlingske Tidende.

Professoren er overbevist om, at Danmark vil tabe en eller flere af de sager om den høje danske registreringsafgift på biler, som EU-Kommissionen har anlagt ved EF-domstolen.

Han påpeger, at Danmark ikke kan vinde, selv om det kan begrunde registreringsafgiften som et tvingende samfundsmæssigt hensyn. Altså, at Danmark ikke kan undvære de omkring 13 mia. kr., som registreringsafgiften årligt skæpper i den danske statskasse.

- Men det er ikke nok. Hovedparten af medlemsstaterne har jo en registreringsafgift på nul. Derfor kan den høje danske registreringsafgift ikke være det ikke et tvingende samfundsmæssigt hensyn. Det vil ikke blive anerkendt, uanset at det har en stor betydning i Danmark, siger Søren Friis Hansen.

Læs også

Danmark kan tabe sag om bilafgifter

EU razzia mod danske bilforhandlere

Den danske bilafgift

Nye udedanskere slipper for bilafgift

Følger bilen med hjem til Danmark?


Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven


Stemmeret for
udlandsdanskere
Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti er ihærdig forkæmper for udedanskeres ret til at stemme
Flertal i folketinget om at give danskere i udlandet dansk stemmeret i otte år

Læs mere...
Udlandsdanskere i
EU lande har stemmeret
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er blandt spidskandidaterne. Han vil opgive sin plads i Folketinget, hvis han bliver valgt til Europa-Parlamentet.
Med de skal skynde sig at komme med på valglisten. Fristen er 10. maj!

Læs mere...
Ny udgivelse af
den danske sang
Der er nu dansk musik på hylderne i vor Køb Dansk-butik
Kendt dansk operasangerinde synger nogle af den danske sangskats fineste værker

Læs mere...

Tilbud til abonnenter:
Gavekort på 500 kr