Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Søg på Nyt Fra Danmark:


Stort salg af afgiftsfrie biler

Danske biludlejningsselskaber kan købe biler uden registreringsafgift, og nu er antallet af de afgiftsfrie biler eksploderet.

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 2, 2004

Antallet af afgiftsfrie biler, også kaldet valutaudlejningsbiler, steg sidste år med mere end 40 procent. I flere år har salget af afgiftsfrie biler til biludlejningsselskaber ellers ligget nogenlunde stabilt, men sidste år blev der ifølge Told- og Skattestyrelsen pludselig solgt ikke færre end 7.801 afgiftsfrie biler.

Bilerne må kun lejes ud til udlændinge, herunder også danskere, som besøger Danmark, men har adresse i udlandet,.

Told & Skat i København, betegner den kraftige stigning som overraskende og mener, at en del af de afgiftsfrie biler bliver solgt til udlandet. Det er formentlig rigtigt, for uden registreringsafgift er danske biler meget billige. På grund af den danske registreringsafgift, der hører til blandt verdens højeste, får de danske bilimportører bilerne billigere. Ellers ville bilerne blive så dyre, at de ikke kunne sælges i Danmark.

Og der er intet ulovligt i at sælge biler til udlandet, også kaldet reeksport. EU kræver ligefrem, at man som EU-borger skal kunne købe sin bil i det land, man ønsker. Men bilproducenterne er imod. De ønsker ikke, at deres billige biler til Danmark bliver solgt til udlandet, hvor bilproducenterne sælger de samme biler meget dyrere.

En anden forklaring på den kraftige stigning af salget af afgiftsfrie biler i Danmark kan dog være, at udlejningsselskaberne beholder bilerne i kortere tid end tidligere.

Tegn abonnement Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Tip en ven

Stemmeret for
udlandsdanskere
Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti er ihærdig forkæmper for udedanskeres ret til at stemme
Flertal i folketinget om at give danskere i udlandet dansk stemmeret i otte år

Læs mere...
Udlandsdanskere i
EU lande har stemmeret
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er blandt spidskandidaterne. Han vil opgive sin plads i Folketinget, hvis han bliver valgt til Europa-Parlamentet.
Med de skal skynde sig at komme med på valglisten. Fristen er 10. maj!

Læs mere...
Ny udgivelse af
den danske sang
Der er nu dansk musik på hylderne i vor Køb Dansk-butik
Kendt dansk operasangerinde synger nogle af den danske sangskats fineste værker

Læs mere...

Tilbud til abonnenter:
Gavekort på 500 kr