Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Seneste nr. af Nyt Fra Danmark
Søg på Nyt Fra Danmark:


Hver tredie klager over skat får ret

Færre og færre danskere klager over deres skat, men 37 procent af dem, der klager, får enten ret eller delvist medhold i deres lokale skatteankenævn.

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 1, 2004

Resten kan gå videre og anke til Landsskatteretten. Men erfaringen er, at jo højere op i systemet de danske skatteydere kommer, desto færre får medhold i deres klage.

Det danske skattevæsen får flere og flere oplysninger om hver enkelt skatteyder og hvad de har tjent til sidste krone. Derfor er de simpelthen ikke så meget at klage over som tidligere.

Kun 11.2000 ud af 4.6 millioner danske skatteydere klagede i 2002 over deres selvangivelse i 2002. Det svarer til under 0.3 procent og flere tusinde mindre end tidligere år.

Det er først og fremmest danske lønmodtagere, der i dag klager mindre. Antallet af klager fra selvstændige og virksomheder er konstant.

Taber en dansk skatteyder sin sag ved det lokale skatteankenævn, er næste instans Landsskatteretten. Her får ca. 40 pct. af klagerne medhold.

Skatteydere, der taber ved Landsskatteretten, kan vælge at anke til landsretten, hvor 20-25 procent af dem vil vinde. Men ender skattesagen i Højesteret, får kun 15 procent af skatteyderne medhold.

Tegn abonnement
Tilmeld dig nyhedsbrevet
eller Tip en ven


Udekirkerne tager
nu ny landkending
Margith Pedersen - ny generalsekretær
Dansk Kirke i Udlandet og Danske Sømandskirker fusionerer

Læs mere...
Tal dansk, din sorte hund
Professor Niels Davidsen-Nielsen fra Handelshøjskolen i København skal  sammen med andre sprogeksperter sætte regler for det danske sprog
Regler for dansk sprog rykker nærmere

Læs mere...
Kunstværket er
ikke enestående
Claus Rohland tog på et tidspunkt  rengøringsarbejde på Det tyske Kulturinstitut, blandt andet for ikke at være afhængig af gallerier
Interview med Nyt fra Danmark forside-kunstner

Læs mere...

Tilbud til abonnenter:
Gavekort på 500 kr