Nyt Fra Danmark - magasinet for Udedanskere
Magasinet for udedanskere
Seneste nr. af Nyt Fra Danmark
Søg på Nyt Fra Danmark:


Udenlandske gevinster skal ikke beskattes

En ny kendelse ved EU-domstolen i november slår fast, at udenlandske spillegevinster ikke skal beskattes i spillerens hjemland.

Skrevet af: Kim Bang-Sørensen. Fra nr.: 4, 2003

Der er godt nyt for spilleglade danskere. Ja, faktisk for alle EU-borgere med trang til at prøve lykken i spil uden for landets grænser. En ny EU-dom afviser, at gevinster fra udenlandske bookmakere eller lotterier skal beskattes i det land, hvor spillerne bor.

EU-kendelsen, som knapt nok er blevet omtalt i de danske medier, er et resultat af en finsk spiller, som i 1998 blev beskattet af de finske myndigheder af en gevinst, som han havde vundet på et lod i et svensk lotteri. Den pågældende finne nægtede at betale den finske skat og klagede til EU, der som ventet kom frem til, at spillegevinster skal beskattes i det land, hvor udbyderen af lotteriet eller bookmakeren har adresse, og ikke hvor spillerne bor.

Dommen vil betyde, at Danmark må ændre sine skatteregler, idet Danmark hidtil har beskattet udenlandske gevinster med op til 63 procent.
Og EU-dommen får ikke bare konsekvenser for tips og lotto-spil. Gevinster fra kasino og enarmede tyveknægte på internettet vil nu også være skattefrie, sålænge selskabet bag spillet fysisk ligger i et EU-land.


Nyt fra Danmark er på pletten, hver gang der sker ændringer på skatteområdet, som kan have betydning for danskere i udlandet.
Tegn abonnement
Tilmeld dig nyhedsbrevet
eller Tip en ven
Nyt album med
Holger Dansker
Holger Dansker kan få enhver udedansker til at trække på smilebåndet
Holger Dansker udkommer for første gang i bogform

Læs mere...
Tal dansk, din sorte hund
Professor Niels Davidsen-Nielsen fra Handelshøjskolen i København skal  sammen med andre sprogeksperter sætte regler for det danske sprog
Regler for dansk sprog rykker nærmere

Læs mere...
Kunstværket er
ikke enestående
Claus Rohland tog på et tidspunkt  rengøringsarbejde på Det tyske Kulturinstitut, blandt andet for ikke at være afhængig af gallerier
Interview med Nyt fra Danmark forside-kunstner

Læs mere...

Tilbud til abonnenter:
Gavekort på 500 kr